Omdat het niet altijd barbecue hoeft te zijn, maar we tegelijk ook – vooral ’s zomers – niet willen verzaken aan de pracht van vuur, stellen we je graag deze Morsø Forno voor, die we konden ontdekken tijdens de jongste uitgave van Batibouw op de Standard AHZ-stand. De meerwaarde die de Forno voor jou kan betekenen, zijn van functionele maar ook esthetische aard. Zo kan je aan de hand van dit prachtige product de heerlijkste pizza’s bereiden. De eivormige verbrandingskamer zorgt voor een optimale stralingswarmte waardoor pizza’s optimaal bereid kunnen worden. Veel meer nog dan bij een klassieke oven, zal de smaak ervan neigen naar de traditionele pizza gebakken in een steenoven. Naast pizza’s kunnen er ook nog andere maaltijden bereid worden in de Morsø Forno, zoals vis, lamskoteletten en zelfs rabarber.
Tal van optionele ‘verlengstukken’ vergroten ook het aantal bereidingen dat je kan maken met de Forno. Met het Tuscan Grill-rooster is ook barbecuen mogelijk, een rvs-deurtje voor je Forno maakt dat je voortaan ook je eten kan garen of zelfs roken. Een buitentafel, ideaal voor het opbergen van brandhout of houtskool, maakt het plaatje compleet. Althans… wat het koken betreft…
Los van z’n functie als ‘buitenkeuken’, is dit (massief geëmailleerd) gietijzeren product van Deense makelij ook simpelweg een mooi ogende buitenhaard. Plaats je hem op of vlakbij het terras, zal je ongetwijfeld nog vele uren plezier beleven door de warme gloed die hij uitstraalt wanneer de avondzon stilletjes wegdeemstert en de nacht z’n koele deken over je neer probeert te werpen.