1. Over opleiding, ondernemen & creëren
2. Correcte materiaalkeuzes en het belang van logistiek
3. Het Henry van de Velde Label en belevingsgroepen in plaats van doelgroepen
4. Projecten & architecten tegenover de klassieke retail
5. Biënnale Interieur en Gin Belet
Warme materialen in combinatie met koude technologieën
“Met Pinscher richt ik me enkel op de tafel, als cement van de veranderende samenleving maar ook als centraal gegeven van het interieur. Mensen worden meer werelds, en ook het interieur wordt mobiel. Ik geloof dan ook sterk in meubilair dat kan wijzigen in functie. Een salontafel moet relatief eenvoudig om te vormen zijn tot eettafel, meubels moeten kunnen meegroeien met de verschillende fases in een mensenleven. Design for memories! En hoe meer we online leven, hoe meer we ook genieten van de momenten we gezamenlijk aan tafel zitten.”
“Ik geloof heilig in de modulariteit van meubilair, en in het combineren van nieuwe, koude technologieën met warme materialen zoals marmer, leder of hout om tot een eindproduct te komen.”
“Hierbij is, naast het design, vooral een correct materiaalgebruik aangewezen. Daarom geloof ik heilig in het combineren van nieuwe ‘koude’ technologieën met warme, nobele materialen, zoals hout, leder of marmer. Vooral dit laatste materiaal, zoals het nobele zwarte nero marquina-marmer, is echt aan een revival bezig. Ook glaswerk interesseert me.”
Leren van de IKEA-manier
“Papier is gewillig”, vertelt Stijn. “In de huidige realiteit moet men echter ook gaan ontwerpen in functie van andere parameters, zoals de maakbaarheid van een ontwerp met de hand pas als laatste fase. Machine-uren, en vooral ook transport. De IKEA-manier dus, een concept waar jonge ontwikkelaars eigenlijk gigantisch veel van kunnen leren, vooral dan op logistiek vlak. Het is haast wonderbaarlijk dat die Zweden hun meubels zo compact kunnen verpakken! Logistiek maakt er ook echt van bij de ontwikkelingsfase deel uit van een product.”